Nuori Yrittäjyys ry:n kehittämässä Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa nuoret pyörittävät lukuvuoden aikana oikealla rahalla toimivia NY-yrityksiään.

Suomen parhaat NY-yrittäjät kokoontuivat Uskalla yrittää -finaaliin viime viikolla. Tapahtumassa oli mukana yli 200 nuorta ja heidän perustamansa 74 yritystä. Taaleri on Nuori Yrittäjyys ry:n pääyhteistyökumppani.

Uskalla yrittää -finaalissa valittiin viisi yritystä pitchaamaan ideaansa Suomi Areenan Taaleri Luolaan 17.7.2019 klo 11.30 Purje-lavalle.

Voittajat ovat:

Perusaste

Avot NY - Nummen Yhteinäiskoulu. Yritys pakkaa kaupassa käyneiden ihmisten ostokset ja auttaa kantamaan raskaat kassit asiakkaan autolle. Palvelu on asiakkaille täysin ilmaista. Kauppa maksaa korvausta yritykselle, mihin ansaintalogiikkamme perustuu. Avot Ny on suomalaista asiakaspalvelua parhaimmillaan. Kaupassa käynti ei ole ikinä ollut vaivattomampaa.

OhYes Drinks - Lyceiparkens skola.  Yritys valmistaa ja myy tyylipuhtaita minimalistisesti suunniteltuja, korkealuokkaisia hiilihapotettuja juomia erilaisissa mauissa. Lisäaineita ei käytetä.

Toinen aste

Tihkuna NY – Stadin aikuis- ja ammattiopisto. ”Miten kierrättää rikkinäinen sateenvarjo mahdollisimman ekologisesti?”. Ratkaisuksi ongelmaan suunnittelimme tuulta ja vettä hylkivän ensimmäisen tuotteemme, sateenvarjokankaasta valmistellun Tihkuna-takin.

Luurihuolto NY – Vihdin lukio. Puhelimien huoltoa ammattitaitoisesti, edullisesti ja vaivattomasti. Rikkinäinen näyttö tai vaikka vanha akku huolletaan parhaimmillaan 20 minuutissa.

Korkea aste

Kuitu NY- Turun Yliopisto. Yritys keskittyy uusien ekologisten materiaali-innovaatioiden designiin, brändäykseen ja markkinointiin tekstiiliteollisuuden alalla