Vastuullisuus on tekoja ja vaikuttamista ja keskeinen osa Taalerin strategiaa.

Taaleri vaikutti teoillaan vuonna 2019

Tässä dokumentissa esitetään, kuinka Taaleri vaikutti teoillaan vuonna 2019

Taalerin uusiutuvan energian rahastoilla on tähän mennessä vähennetty päästöjä 1,2 miljoonaa hiilidioksiditonnia.

Olemme pääomarahastoillamme, kanssasijoituksillamme ja muulla sijoitustoiminnallamme kehittäneet hankkeita, joilla on luotu työpaikkoja ja edellytyksiä yhteiskunnalliselle kehitykselle. Vuokrakoti-rahastollamme monipuolistamme ja helpotamme kohtuuhintaisen vuokra-asumisen tarjontaa Suomen kasvukeskuksissa.

Kiertotalous-rahastomme kanavoi sijoituksia uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden alueilla toimiviin kotimaisiin kasvuyrityksiin. Afrikka-kiinteistörahastoillamme luomme edellytyksiä yhteiskunnalliselle kehitykselle Keniassa, Ruandassa ja Mosambikissa.

Energia-segmenttimme ensimmäinen tuulivoimaan ja aurinkoenergiaan kansainvälisesti sijoittava rahasto perustettiin kesällä 2017. Sen uusiutuvan energian hankkeet vähentävät kasvihuonekaasujen päästökuormaa.
Taaleri haluaa olla hyvä yrityskansalainen suomalaisessa yhteiskunnassa ja siksi tuemme erityisesti nuorten kehittymistä ja yrittäjyyttä.

Nuori Yrittäjyys ry - tekemällä oppien

Taaleri on ollut mukana tukemassa Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa vuodesta 2016 lähtien. Voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen toiminta perustuu nuorten oman tekemisen kautta oppimiseen sekä aktiiviseen yhteistyöhön koulujen ja elinkeinoelämän  välillä. Haluamme yhdessä olla vaikuttamassa nuorten työelämätaitoihin, yrittäjyysosaamiseen ja asenteisiin sekä talouden parempaan ymmärtämiseen.

Lue lisää

Aikaisemmat panostuskohteemme

Taaleri ja HJK solmivat vuonna 2016 kolmivuotisen sopimuksen HJK Akatemian tukemiseksi taloudellisesti.

HJK Akatemian tarkoitus on olla paras reitti nuorelle jalkapalloon panostavalle pelaajalle unelmiensa toteuttamiseen. Tarpeeksi varhain aloitettu laadukas työ nuorten kanssa parantaa merkittävästi mahdollisuutta päästä kotimaisen sarjan kautta Euroopan kovimpiin sarjoihin.

HJK Akatemia on Suomessa ensimmäinen ammattimainenponnistus, jossa rakennetaan väylä Euroopan kentille. Vuonna 2017 Taalerin kummijoukkue voitti SM-kultaa B17-poikien sarjassa. Suomen mestaruuden lisäksi HJK B17 voitti Ranskan Plougonvelinissä 3.-5. kesäkuuta pelatun erittäin kovatasoisen kansainvälisen (U17) Festival d’Armor –turnauksen.

HJK:n pelaajista kauden aikana U17-ikäluokkamaajoukkueessa Suomea edustivat Otto Ollikainen, Valtteri Olsbo, Tuomas Pöyhönen, Maximus Tainio, Julius Tauriainen ja Seth Saarinen. U16-maajoukkueessa pelasi Santeri Väänänen. Kauden päätteeksi moni joukkueen pelaajista nousi
nuoresta iästään huolimatta HJK:n Ykkösessä pelaavan Klubi 04 -joukkueen pelaajarinkiiin. Kauden aikana HJK:n Seth Saarinen (s. 2001) solmi sopimuksen Sveitsin pääsarjassa pelaavan FC Zürichin kanssa ja Maximus Tainio (s. 2001) siirtyi kaksivuotisella akatemiasopimuksella Tottenham Hotspur FC:hen. Lisäksi Otto Ollikainen (s. 2001) solmi syyskuussa HJK:n liigajoukkueen kanssa 2-vuotisen sopimuksen. Nämä ovat suomalaisittain poikkeuksellisen upeita tuloksia, joita on ollut ilo olla mukana mahdollistamassa.

Nobot on poikkeuksellinen yhtiö, jonka visiona on tarjota nuorille töitä ja ennen kaikkea kokemuksia vaikuttamisesta ja osallistumisesta, siis syrjäytymisen ehkäisyä parhaimmillaan. Olemme sijoittaneet Nobotiin auttaaksemme yritystä sen alkutaipaleella.

Lue lisää: www.nobot.fi

Tärähtäneet ämmät (Katriina Haikala ja Vilma Metteri) haastavat vallitsevat, yksilön toimintaa rajoittavat sosiaaliset normit. Heidän työskentelynsä on yleisöä, yhteisöjä ja yksilöitä osallistavaa ja rohkaisevaa. Dystopia /Utopia on valokuvaukseen ja skenaariotyöskentelyyn pohjautuva taideprojekti, joka toteutetaan lastensuojelun piirissä olevien nuorten kanssa.

Projekti on suunnattu 12-17 -vuotiaille syrjäytymisvaarassa oleville nuorille, ja siihen osallistuu kerrallaan viisi nuorta. Nuorten ja taiteilijoiden kanssa yhteistyössä toimivat nuorten vanhemmat tai huoltajat, lastensuojelun instituutiot ja laitokset. Projekti on toteutettu vuosina 2013-2015 kolme kertaa yhteistyössä yksityisten ja kunnallisten lastensuojelulaitosten kanssa.