17.09.2019

 

TAALERI OYJ                                 LEHDISTÖTIEDOTE                     17.9.2019          KLO 13:30

Työvaateyritys TouchPoint kansainvälistyy ja laajentaa toimintaansa Yhdysvaltoihin

Työvaateyritys TouchPointin liiketoiminta kansainvälistyy Yhdysvaltoihin. Yritys aloittaa yhteistyön lähes sata vuotta työvaatteita valmistaneen kalifornialaisen perheyrityksen Regent Apparelin kanssa. Yhteistyöllä mahdollistetaan USA:n markkinoille kestävän kehityksen mukainen työvaatepalvelumalli. USA:n työvaatemarkkinan koko on arviolta reilu 10 miljardia dollaria, joten TouchPointille yhteistyö voi tarkoittaa merkittävää liikevaihdon kasvua.

TouchPointin ja Regent Apparelin yhteistyössä tuotetussa työvaatepalvelumallissa vaatemallistot tullaan valmistamaan ekologisista materiaaleista ja samalla yhteistyön puitteissa ratkotaan myös käytöstä poistuvien tekstiilien käyttämistä uudelleen raaka-aineena. Näin mahdollistetaan työvaatteiden hyödyntäminen kiertotalouden keinoin. Esimerkiksi elinkaarensa päässä käytetyistä työvaatteista voidaan valmistaa rakennusmateriaaliksi soveltuvaa komposiittia. Jo tänään TouchPointin pitkäaikaisen asiakkaan Hesburgerin työvaatteet päätyvät ketjun omien ravintoloiden terassikalusteiksi. ”Työvaateyrityksenä haluamme olla osa vastuullisempaa ratkaisua. Tästä syystä olemme päättäneet raivata tietä ja kehittää uusia kiertotalouden ratkaisuja alallemme,” toteaa TouchPointin toimitusjohtaja Outi Luukko. ”On upeaa todeta, että palvelumallimme on noteerattu myös ulkomailla ja kumppanuus Regent Apparelin kanssa mahdollistaa kestävän kehityksen ratkaisujen laajentamisen Yhdysvaltoihin,” jatkaa Luukko.

Tekstiiliteollisuus on yksi maailman saastuttavimmista toimialoista. Arviolta Yhdysvalloissa pois heitetyistä vaatteista peräti 85 % päätyy poltettaviksi tai kaatopaikoille. Regent Apparelin omistaja Alexis Miller iloitsee alkavasta yhteistyöstä. ”On upeaa saada näin edistyksellinen kumppani mukaan kehittämään tulevaisuuden työvaatepalvelumallia ja tekstiilien kiertotalousmahdollisuuksia Yhdysvaltojen markkinoille.”

Työvaatteiden suljettu kierto tullaan mahdollistamaan aluksi Kalifornian alueella ja New Yorkissa. Nyt solmittu yritysyhteistyö pohjautuu jaettuun arvopohjaan ja voimakkaaseen tahtotilaan edistää työvaate- sekä tekstiilitoimialan kestävää kehitystä.

Yhteistyön myötä TouchPointin liiketoiminta laajenee Euroopan ulkopuolelle ja samalla yritys vahvistaa paikkaansa toimialan kasvuyhtiönä ja innovaattorina.

Regent Apparel tekee työvaatteita pääasiassa ravintola- ja muille palvelualoille USA:ssa. Perheyritys on perustettu vuonna 1921.

TouchPointista

Taaleri Pääomarahastot Oyn hallinnoiman pääomarahaston Taaleri Kiertotalous Ky:n osakkuusyhtiö TouchPoint Oy on vuonna 2008 perustettu suomalainen työvaatepalveluita tarjoava yritys. Yritys on alusta asti toiminut ekologisten ja vastuullisten ratkaisuiden edelläkävijänä ja tarjoaa kumppaneilleen kestävän kehityksen työvaatepalveluita mahdollistaen tekstiilien suljetun kierron.TouchPointin työvaatteita käyttävät mm. Hesburger, Viking Line, SOL Palvelut, Finavia, AirPro, NoHo Partners, Scandic ja Yliopiston Apteekki. www.touchpoint.fi / Twitter @Touchpoint_FI / Facebook @touchpointoffice /Instagram touchpointfi

Taaleri Oyj

Viestintä

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Outi Luukko TouchPoint Oy, 0400 40 6083, outi.luukko@touchpoint.fi

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Lisäksi konserni tekee sijoituksia omasta taseestaan. 

Taalerilla oli kesäkuun 2019 lopussa hallinnoitavia varoja 6,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 5 300. Taaleri Oyj:llä on noin 4 300 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.taalerivarainhoito.com
www.taalerienergia.com
www.taalerikapitaali.com
www.garantia.fi
www.fellowfinance.fi

Taaleri Twitterissä

 sophie jolly, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, sophie.jolly@taaleri.com, puh. 040 828 7317

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taalerin osakkeenomistajien nimitystoimikunnan kokoonpano
Seuraava
Garantian takaamien ryhmäjoukkovelkakirjalainojen sarja jatkuu 40 miljoonan euron liikkeeseenlaskulla