26.05.2015

Helsinki, 2015-05-26 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

  • Suomalainen Fellow Finance tarjoaa uudenlaisen rahoitusvaihtoehdon yksityishenkilöille ja sijoitusmahdollisuuden uuteen omaisuusluokkaan sijoittajille
  • Vertaislainaliiketoiminta on maailmalla voimakkaassa kasvussa
  • Fellow Financen tavoitteena on kasvaa kansainväliseksi vertaislainatoimijaksi
  • Kaupalla Taaleritehdas toteuttaa strategiaansa, jonka avaintrendejä ovat suoran rahoituksen lisääntyminen sekä digitalisoituminen 

Taaleritehdas on sijoittanut 2 miljoonaa euroa vertaislainapalvelua tarjoavaan Fellow Finance Oy:öön ja samalla myynyt Fellow Finance Oy:lle Taaleritehtaan rahoitusyhtiötoimintaa harjoittaneen Lainaamo Oy:n koko osakekannan osakevaihdolla. Lainaamolla on noin 20 miljoonan euron kuluttajaluottokanta ja tuhansia kuluttaja-asiakkaita. Taaleritehdas omistaa järjestelyn jälkeen Fellow Finance Oy:stä 38,4 %. Lisäksi Taaleritehtaalla on oikeus hankkia yhtiöstä 7,3 % lisää omistusta. Fellow Financen perustajayrittäjät Jouni Hintikka ja Teemu Nyholm omistavat 18,4 % osuudet. Fellow Financen avainhenkilöiden omistus on yhteensä 57,3 %. 

Taaleritehtaan visiona on Suomen pääomamarkkinoiden kehittäminen. Taaleritehtaan näkemyksen mukaan suoran rahoituksen kasvu on yksi tulevaisuuden merkittävimpiä rahoitusalan muutoksia. Pankkikeskeisyydestä rahoituksen lähteenä tullaan siirtymään yhä enemmän suoraan rahoitukseen. Taaleritehtaan näkemyksen mukaan rahoitusalan toinen suuri megatrendi on digitalisoituminen. Sekä Fellow Financen että Lainaamon palvelut toimivat täysin verkkopohjaisena palveluna.  Taaleritehtaalle Fellow Financen osakkuus mahdollistaa uuden sijoitusmuodon tarjoamisen asiakkailleen sekä digitalisoitumisen hyödyntämisen myös omissa toiminnoissaan.  Lainaamon ja Fellow Financen yhdistyminen ei vaikuta laina-asiakkaiden tai sijoittajien asemaan. 

”Fellow Finance- kauppa on Taaleritehtaalle uusi ja tärkeä avaus suoran rahoituksen kasvun mahdollistamiseen. Uskomme yrityksellä olevan erinomaiset mahdollisuudet nopeaankin kansainvälistymiseen. Yhteistyön tavoitteena on myös tarjota Taaleritehtaan asiakkaille mahdollisuus uudenlaiseen sijoitusmuotoon. Kokemuksemme Lainaamon liiketoiminnan kautta on, että 100 % digitaalisuus on erittäin kustannustehokas ja sijoittajille hyvin tuottava liiketoimintamalli”, kertoo Taaleritehtaan toimitusjohtaja Juhani Elomaa.
 

Tavoitteena kansainvälistyminen 

Fellow Finance tarjoaa vertaislainapalvelua, jonka kautta sijoittajat ja säästäjät voivat lainata rahaa sitä tarvitseville. Vertaislainaus (eng. peer-to-peer lending) on tällä hetkellä yksi maailman nopeimmin kasvavimpia sijoitus- ja rahoitusmuotoja. Sen on arvioitu mullistavan perinteistä pankki- ja rahoituskenttää läpinäkyvyydellään, asiakaskeskeisyydellään, teknologisella nopeudellaan ja skaalautuvuudellaan.

Vertaislainaliiketoiminta on osa vertaistaloutta kuten esimerkiksi Über-taksitoiminta, Airbnb-majoitustoiminta tai kuluvana vuonna listautunut Lending Club, joiden liiketoimintamallit mahdollistavat yksityishenkilöiden välisen tehokkaan kaupankäynnin. Palvelut ovat mullistamassa oman markkinansa ja ovat kasvaneet nopeasti miljardiluokan liiketoiminnaksi. 

Fellow Finance tarjoaa kaikille suomalaisille vaivattoman tavan lainata rahaa toisilleen itse päättämillään ehdoilla. Fellow Finance on toiminut reilun vuoden ajan ja palvelun kautta on haettu lainoja jo yli 100 miljoonalla eurolla. Palvelussa rahaa toisille lainanneet ovat saaneet keskimäärin noin 13 %:n vuotuista tuottoa. 

”Palvelumme on saanut nopeasti tuhansia käyttäjiä. Palaute verkkopalvelustamme ja uudesta toimintamallistamme on ollut erinomaista. Kuuntelemme asiakkaitamme herkällä korvalla, koska rakennamme jatkuvasti palveluamme heille. Olemme ensimmäisenä vertaislainapalveluna lähteneet myös hakemaan voimakasta kasvua ostamalla perinteisen rahoitusyhtiön asiakaskantoineen. Seuraavaksi suuntaamme katseet Eurooppaan”, kertoo Fellow Financen toimitusjohtaja Jouni Hintikka.


Lisätietoja: 

Juhani Elomaa
toimitusjohtaja
Taaleritehdas Oyj
puh. 040-7789020
juhani.elomaa@taaleritehdas.fi


Jouni Hintikka
toimitusjohtaja
Fellow Finance Oy
Puh. 040 5855 009
jouni.hintikka@fellowfinance.fi

 

Taaleritehdas lyhyesti

Taaleritehdas on finanssiryhmä, joka on listattu First North Finland- markkinapaikalle NASDAQ OMX:n ylläpitämään Helsingin pörssiin. Taaleritehdas tarjoaa sijoitus, -rahoitus- ja vakuutuspalveluita institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taaleritehtaalla on lisäksi omaa sijoitustoimintaa. Taaleritehdas-konserni koostuu emoyhtiö Taaleritehdas Oyj:stä sekä viidestä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Vakuutusosakeyhtiö Garantiasta, Taaleritehtaan Varainhoito Oy:stä, Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy:stä, Taaleritehtaan rahoitusyhtiö Lainaamo Oy:stä sekä Taaleritehtaan sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Sijoitustehdas Oy:stä. Lisäksi Taaleritehtaalla on fyysistä kultaa tarjoava Kultataaleri Oy, yritysvakuutusten kilpailutusta tarjoava Vakuutusvahti Oy sekä vero- ja lainopillista neuvontaa tarjoava Taaleritehtaan Holvi Oy. Taaleritehdas on myös aloittanut varainhoitopalveluiden tarjonnan Turkissa. Ryhmässä on yli 180 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa. Taaleritehdas on yrittäjävetoinen kasvuyritys. Taaleritehtaalla on hoidettavia varoja 3,4 miljardia euroa ja asiakkaita 3000 joulukuun 2014 lopussa. Koko finanssiryhmän asiakasmäärä on suoraan ja välillisesti 27 900 asiakkuutta. Taaleritehtaan toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.
 

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: www.taaleritehdas.fi
Taaleritehdas myös Twitterissä 
 

Fellow Finance Oy

Fellow Finance Oy on perustettu vuonna 2013 korkealuokkaisten ja tietoturvallisten verkkopalveluiden kehittämiseen, ylläpitämiseen sekä kauppapaikkojen tarjoamiseen Euroopassa. Fellow Finance tarjoaa yksityishenkilöille Pohjoismaiden edistyksellisimmän vertaislainapalvelun, josta lainanhakija voi hakea lainaa itse määrittelemillään lainaehdoilla ja lainanantaja eli sijoittaja voi saada kilpailukykyistä sekä ennustettavaa korkotuottoa antamalleen lainalle. 

Lue lisää: www.fellowfinance.fi

         Juhani Elomaa, toimitusjohtaja, Taaleritehdas Oyj, puh. 040-7789020
         Eeva-Kaisa Tarkkonen, viestintäpäällikkö, Taaleritehdas Oyj, puh. 046-8787666

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleritehdas kirjaa Vakuutusosakeyhtiö Garantian ostosta 28,6 miljoonan euron positiivisen tulosvaikutuksen
Seuraava
Taaleritehdas Oyj:ltä positiivinen tulosvaroitus: H1 liikevoiton odotetaan olevan merkittävästi ennakoitua parempi