18.08.2015

Helsinki, 2015-08-18 08:06 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

  • Taaleritehdas mukaan Helsinki Garden -hankkeen kehitysvaiheeseen
  • Helsinki Garden on Töölöön suunniteltu monipuolinen kiinteistökehityshanke, jonka tunnetuin osa on tapahtuma-areena, joka toimii mm. Helsingin IFK:n kotihallina
  • Taaleritehtaan Kiinteistökehitysrahasto ky:stä tulee yksi hankkeen rahoittajista 

Taaleritehdas on sopinut osallistumisesta Helsinki Garden -nimellä kulkevan monitoimihankeen kehitysvaiheeseen. Helsinki Garden on Helsingin Töölössä sijaitseva yksityisellä rahoituksella toteutettavaksi suunniteltu monipuolinen kiinteistökehityshanke. Hanke koostuu Töölön Mäntymäessä sijaitsevasta korttelialueesta, johon ollaan suunnittelemassa modernia tapahtuma-areenaa, hotelli-, kauppakeskus- ja pysäköintipalveluita sekä asuntoja. Hankkeen suunniteltu kokonaislaajuus on noin 120.000m2 ja kustannusarvio noin 400 miljoonaa euroa.

Hankekokonaisuus sijoittuu erittäin keskeiselle alueelle Helsingin keskustassa, perinteikkäiden Töölön kisahallin ja Olympiastadionin kiinteistöjen yhteyteen. Taaleritehtaan Kiinteistökehitysrahasto ky tulee toimimaan yhtenä Helsinki Garden -hankkeen kehitysvaiheen rahoittajista.


”Helsinki Garden edustaa modernia kaupunkikeskustan täydennysrakennushanketta, jossa uudistuva korttelialue täydentää erinomaisesti kaupunginosan palvelutarjontaa ja luo uutta kiinteistöllistä sisältöä koko kaupunkirakenteeseen. Lisäksi hankkeen suunniteltu tapahtuma-areena palveluineen on merkittävä edistysaskel koko Suomen urheilu-, viihde- ja tapahtumatoiminnan mahdollisuuksille” kertoo Taaleritehtaan Kiinteistökehitysrahaston johtaja Jouni Alho.

”Olemme iloisia Taaleritehtaan sitoutumisesta hankkeeseen ja uskomme solmitun yhteistyön vahvistavan hankkeen edistymistä. Rahoituksen mahdollistamisen lisäksi Taaleritehdas tuo mukanaan myös laaja-alaista osaamista projektin kehittämiseen, mitä pidämme erittäin tärkeänä”, kertoo Timo Everi, Projekti GH Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Helsinki Garden projektilla on Helsingin kaupungin hallituksen myöntämä alustava tonttivaraus ja hankekehitysvaihe on käynnissä. Hankekehitysvaiheen kestoksi arvioidaan 1-2 vuotta ja rakentamisvaiheen kestoksi noin kaksi vuotta kaavan hyväksymisestä ja rakennusluvan myöntämisestä.

Lisätietoja:

Jouni Alho
johtaja, Kiinteistörahastot (Suomi)
Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy
Puh. 050 3050 4104
jouni.alho@taaleritehdas.fi

 

     

Taaleritehdas lyhyesti

Taaleritehdas on ryhmä, joka on listattu First North Finland- markkinapaikalle NASDAQ OMX:n ylläpitämään Helsingin pörssiin. Taaleritehdas tarjoaa varainhoito- ja rahoituspalveluita institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taaleritehdas-konserni koostuu emoyhtiö Taaleritehdas Oyj:stä sekä neljästä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Vakuutusosakeyhtiö Garantiasta, Taaleritehtaan Varainhoito Oy:stä ja sen tytäryhtiöistä, Taaleritehtaan Pääomarahastot-konsernista sekä Taaleritehtaan sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Sijoitustehdas Oy:stä. Lisäksi Taaleritehtaalla on osakkuusyhtiö Fellow Finance Oy, joka tarjoaa vertaislainapalveluja. Ryhmässä on yli 180 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa. Taaleritehtaalla on hoidettavia varoja 3,4 miljardia euroa ja asiakkaita 3000 joulukuun 2014 lopussa. Koko finanssiryhmän asiakasmäärä on suoraan ja välillisesti 27 900 asiakkuutta. Taaleritehtaan toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.


Lisätietoa Taaleritehdas ryhmästä löytyy:www.taaleritehdas.fi. Taaleritehdas myös Twitterissä.

         Jouni Alho, johtaja Kiinteistörahastot,Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy puh. 050 3050 4104
         Eeva-Kaisa Tarkkonen, viestintäpäällikkö, Taaleritehdas Oyj, puh. 046 8787666

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Garantian A- luottoluokitus säilyy ennallaan
Seuraava
Taaleritehdas Oyj puolivuotiskatsaus 1.1-30.6.2015: Liikevaihto kasvoi 78,4 % ja omavaraisuus parani 43,4 %:iin