14.07.2021

TAALERI OYJ                LEHDISTÖTIEDOTE                14.7.2021 KLO 9.10

Taalerin osakkuusyhtiö Fellow Finance yhdistyy Evlin pankkiliiketoiminnan kanssa – Taaleri jatkaa merkittävänä omistajana uudessa Fellow Pankissa

Taaleri jatkaa merkittävänä omistajana uudessa Fellow Pankissa, joka syntyy, kun Taalerin osakkuusyhtiö Fellow Finance Oyj ja Evli Pankki Oyj:n pankkiliiketoiminta yhdistyvät. Yhtiöt tiedottivat asiasta tänään. Taalerin omistusosuus Fellow Pankista on järjestelyn jälkeen 17,6 prosenttia. Järjestelyn yhteydessä pääomistajat vahvistavat yhdistyneen yhtiön omaa pääomaa. Oma pääoma tulee olemaan toiminnan käynnistyessä yli 30 miljoonaa euroa, mikä mahdollistaa antolainauskannan merkittävän kasvattamisen. Taalerin osuus pääomituksesta on noin 2,5 miljoonaa euroa.

”Näemme yhdistymisen nopeuttavan Fellow Financen strategian toteuttamista ja kasvattavan yhtiön omistaja-arvoa. Fellow Pankilla on erinomaiset mahdollisuudet kasvaa nopeasti ja kannattavasti”, sanoo Taalerin toimitusjohtaja Robin Lindahl.

Järjestelyn toteutus edellyttää yhtiöiden yhtiökokousten hyväksyntää sekä useita viranomaislupia ja -hyväksyntöjä. Järjestely on tarkoitus toteuttaa kokonaisuudessaan vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Robin Lindahl, 050 595 9616, robin.lindahl@taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI). Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen, bioteollisuuden ja infran liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmentti muodostuu Vakuutusosakeyhtiö Garantiasta.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 1,7 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.taaleri.com

Siri Markula, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, puh. 040 743 2177, siri.markula@taaleri.com


« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri toteutti menestyksekkäästi Taaleri Asuntorahasto VI:n myynnin
Seuraava
Taaleri julkistaa puolivuosikatsauksen tammi–kesäkuulta 2021 torstaina 19.8.2021