18.06.2018

Fellow Finance tuo ruotsalaisille kuluttajille uuden rahoituskanavan perinteisen pankkirahoituksen rinnalle sekä sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa ruotsalaisiin lainoihin.
Aluksi Fellow Finance tarjoaa palveluaan Ruotsissa yksityisille lainanhakijoille ja sijoittajille. Tulevaisuudessa palvelu on tarkoitus avata myös yrityksille.


”Olemme innoissamme Ruotsin avaamisesta. Ruotsin markkinalle laajentuminen on osa strategiaamme ja seuraava askel tavoitteessamme kasvaa Euroopan johtavaksi joukkorahoitus- ja vertaislaina-alustaksi. Näemme Ruotsissa hienon mahdollisuuden tuoda suoran rahoittamisen edut sekä lainanhakijoille että sijoittajille”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jouni Hintikka.


Fellow Finance on ainoa joukkorahoituspalvelu, jossa sijoittaja pystyy saman alustan kautta tekemään helposti sijoituksia sekä yritysrahoitukseen että kuluttajarahoitukseen useissa eri maissa ja näin saamaan sijoituksilleen entistä kattavamman hajautuksen. Tavoitteena on muuttaa perinteinen pankkitoiminta suoraan lainaamiseen ihmisten ja yritysten välillä.


”Teemme lainaamisesta ja sijoittamisesta yksinkertaista, luotettavaa ja läpinäkyvää. Verrattuna perinteisiin pankkeihin ja rahoituslaitoksiin lainanhakija pystyy Fellow Financen palvelussa kilpailuttamaan lainansa tuhansien sijoittajiemme kesken, mikä takaa lainanhakijalle aina parhaan mahdollisen korkotarjouksen. Sijoittajat pystyvät puolestaan sijoittamaan hajautetusti suoraan yksityishenkilöiden ja yritysten lainoihin”, Hintikka jatkaa.


Perustamisestaan vuodesta 2014 lähtien Fellow Finance on välittänyt yli 270 miljoonaa euroa rahoitusta sijoittajien ja lainanhakijoiden välillä ja on Pohjoismaiden suurin lainapohjainen joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu (lähde: Altfi). Fellow Finance palvelee rahoitusta hakevia Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Puolassa. Sijoittajia on 50 maasta.


”Nopea kasvumme on osoitus siitä, että asiakasystävälliselle ja läpinäkyvälle palvelulle on suuri kysyntä kaikilla markkinoilla. Rahoitusta kauttamme hakeneet ovat arvostaneet helppoa tapaa kilpailuttaa lainansa. Sijoittajat puolestaan ovat olleet tyytyväisiä mahdollisuuteen sijoittaa vaihtoehtoiseen sijoitusmuotoon, mikä ei korreloi perinteisten osake- ja korkosijoitusmuotojen kanssa”, Hintikka toteaa.
Vertaislainapalvelun tarjoaminen edellyttää Ruotsissa maksulaitoksen toimilupaa. Fellow Finance on Suomen Finanssivalvonnan valvoma maksulaitos ja tarjoaa nyt palveluaan rajan yli EU-alueella ja on rekisteröity Ruotsin Finanssivalvonnan (Finansinspektionen) valvottavien yhtiöiden rekisteriin (Företagsregistret).

Fellow Finance - Crowdfunding for People and Businesses
Suomalainen Fellow Finance Oyj on Pohjoismaiden suurin ja ensimmäinen euroalueen joukkorahoituspalvelu, joka tarjoaa sekä vertaislainapalvelua kuluttajille että lainamuotoista joukkorahoitusta yrityksille. Fellow Finance on välittänyt rahoitusta yli 270 milj. eurolla ja palvelulla on 370 000 käyttäjää 50 eri maasta. Fellow Finance Oyj on perustajiensa ja Taaleri Oyj:n omistama yhtiö, jolla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa.

Lue lisää: www.fellowfinance.fi

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Jouni Hintikka, toimitusjohtaja, Fellow Finance Oyj, 040 5855 009, jouni.hintikka@fellowfinance.fi

 

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy-konserni sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja ja Ficolo Oy, joka kehittää datakeskuksia.

Taalerilla oli joulukuun 2017 lopussa hallinnoitavia varoja 5,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 4 400. Taaleri Oyj:llä on noin 3 900 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

 Sophie Jolly, viestintäjohtaja, sophie.jolly@taaleri.com, puh. 040 828 7317

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Garantian pääomavaatimuksen korotus on vahvistettu
Seuraava
Taalerin järjestelemä Turun Toriparkin rahoitus on selvinnyt