16.05.2016

Helsinki, 2016-05-16 08:35 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Taalerin kiertotalouteen erikoistunut pääomarahasto herätti Taalerin asiakkaiden keskuudessa huomattavaa kiinnostusta, ja rahaston varainkeruu on toteutunut menestyksellisesti. Rahasto keräsi kuudessa viikossa sijoitussitoumuksia yli 360 sijoittajalta yhteensä 40 miljoonan euron edestä.

Taaleri Kiertotalous Ky on maailman ensimmäinen kiertotalouskonseptiin keskittyvä pääomarahasto, joka yhdistää sekä taloudelliset tavoitteet että kestävät hyödyt ympäristölle. Vaikuttavuusinvestoinnit (engl. Impact Investments) ovat nouseva trendi sijoitusalalla. Tuoton ohella sijoittajat haluavat vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin edistämällä pääomallaan tärkeäksi kokemiaan arvoja, kuten ympäristöasioita.

”Kiertotalous on uuden ajan materialismia ja malliesimerkki talouden ja ympäristön liitosta. Siinä ymmärretään materian arvo koko elinkaaren ajan. Kiertotalous on resurssifiksuutta ja kestävä ratkaisu talouskasvun ja globaalisti rajallisten resurssien sekä jäte- ja saasteongelman yhdistämiseen.” Taalerin sijoitusjohtaja Tero Luoma toteaa.

Rahasto on valinnut ensimmäiset sijoituskohteensa, jotka ovat Volter Oy, Ecomation Oy ja Suomen Tärpätti Oy. Volter on erikoistunut valmistamaan pienvoimalaitoksia, joissa puuhakkeesta tehdään lämpöä ja sähköä. Yhtiön liikevaihto tulee lähes kokonaan kansainvälisiltä markkinoilta. Ecomationilla on pyrolyysitekniikkaan perustuva käsittelylaitos, joka prosessoi autonrenkaita, kumia ja muovia valmistaen niistä öljyä, hiiltä, metalleja ja kaasua. Suomen Tärpätti tulee investoimaan tärpättilaitokseen Raumalle ja tähtää kymmenen prosentin markkinaosuuteen maailman puupohjaisilla tärpättimarkkinoilla.

Rahasto tekee pääomasijoituksia sekä yrityksiin että yksittäisiin tuotantolaitoksiin. Sijoituskohteet muodostavat tasapainotetun yhdistelmän kasvuyrityksiä, vakiintuneita liiketoimintoja ja kassavirtapohjaisia omaisuuseriä.

”Sijoitamme suomalaisiin yrityksiin ja kohteisiin. Keskitymme erityisesti kolmeen teemaan, jotka ovat uusiutuva energia, kierrätys- ja materiaalinkäsittely ja energiansäästöratkaisut”, Tero Luoma toteaa.

Taaleri Oyj

Viestintä

Lisätietoja:

Tero Luoma, sijoitusjohtaja, Taaleri Pääomarahastot Oy, 050 344 9993, tero.luoma@taaleri.com

Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, Taaleri Oyj, 040 504 3321, taneli.hassinen@taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssitalo, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri tarjoaa varainhoito- ja rahoituspalveluita institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille.

Taaleri-konserni koostuu emoyhtiö Taaleri Oyj:stä sekä neljästä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Sijoitus Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiö Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja.

Konsernissa on yli 180 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa.

Taalerilla oli vuoden 2015 lopussa hallinnoitavia varoja 3,9 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 500. Taaleri Oyj:llä on yli 2 400 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: 

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

 

         Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, puh. 040 504 3321

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Vedensäästöyritys tuplaa henkilöstönsä Taalerin vauhdittamana
Seuraava
Taaleri osakkaaksi Inderesiin