08.07.2021

TAALERI OYJ                LEHDISTÖTIEDOTE                8.7.2021 KLO 14.45

Taaleri toteutti menestyksekkäästi Taaleri Asuntorahasto VI:n myynnin

Taaleri Pääomarahastot Oy on tänään 8.7.2021 allekirjoitetulla kauppakirjalla myynyt Taaleri Asuntorahasto VI Ky:n yhtiöosuudet saksalaisen PATRIZIA AG:n hallinnoimalle rahastolle.

Rahaston myynti toteutettiin erittäin onnistuneesti. Kauppahinta on noin 145 miljoonaa euroa. Rahasto ylittää selvästi tavoitteensa ja lähes kaksinkertaistaa sijoittajien sijoittaman pääoman.

Vuonna 2012 perustetun Taaleri Asuntorahasto VI Ky:n omistuksessa on yhdeksän asuinkiinteistöä pääkaupunkiseudulla. Rahaston laadukas kiinteistösalkku herätti kansainvälisessä tarjouskilpailussa erittäin laajaa sijoittajakiinnostusta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Taaleri Asuntorahasto VI:n onnistuneesta irtautumisesta. Rahasto ylittää alkuperäisen tuottotavoitteensa ja jatkaa näin Taalerin menestyksekästä asuntorahastojen sarjaa, jossa olemme ylittäneet tuottotavoitteen jokaisen irtautumisen yhteydessä”, sanoo Taalerin toimitusjohtaja Robin Lindahl.

”Näin laaja tarjouskilpailu ja kansainvälinen transaktio on aina vaativa prosessi. Tiimimme onnistui erinomaisesti sekä kaupan toteutuksessa että ajoituksessa”, sanoo Taalerin kiinteistöliiketoiminnan johtaja Essi Sten. ”Taaleri on rakennuttanut rahastolle laadukkaita kohteita ja hallinnoinut niitä menestyksekkäästi. Tästä kertoo myös se, että jatkamme yhteistyötä ostajan kanssa.”

Taalerin taloudellisena neuvonantajana kaupassa toimi JLL ja juridisena neuvonantajana Hannes Snellman.

Taaleri Kiinteistöt hallinnoi 12:ta kiinteistörahastoa ja kiinteistöportfoliota sekä niissä olevaa yli 700 miljoonan euron kiinteistövarallisuutta. Kiinteistösijoitustoimintaamme ohjaavat kannattavuuden lisäksi vahvasti vastuullisuus ja läpinäkyvyys.

Taaleri-konsernin visio on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa. Taaleri luo pääomarahastoillaan esimerkiksi tuuli- ja aurinkovoimaa, biopolttoaineita ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Lisätietoja:
Essi Sten, johtaja, Taaleri Kiinteistöt, 040 746 2202

Taaleri lyhyesti

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI). Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen, bioteollisuuden ja infran liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmentti muodostuu Vakuutusosakeyhtiö Garantiasta.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 1,7 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.taaleri.com

Siri Markula, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, puh. 040 743 2177, siri.markula@taaleri.com


« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri myy Linnainmaankulman liikekiinteistön Porin keskustassa
Seuraava
Taalerin osakkuusyhtiö Fellow Finance yhdistyy Evlin pankkiliiketoiminnan kanssa – Taaleri jatkaa merkittävänä omistajana uudessa Fellow Pankissa