31.05.2018

Taalerin investointipankkipalveluita tarjoava tytäryhtiö Taaleri Kapitaali on toiminut taloudellisena neuvonantajana YIT:n ja HGR Property Partnersin yhteisyrityksen Regeneron tytäryhtiön Keilaniemen kiinteistökehitys Oy:n 100 miljoonan euron vakuudellisen joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskussa.

Joukkovelkakirjalaina on kolmivuotinen ja sen kiinteä kuponkikorko on 4,00 %. Joukkovelkakirjalainasta saadut varat käytetään Regeneron lokakuussa 2017 Espoon Keilaniemestä hankkiman Fortumin entisen pääkonttorikiinteistön oston rahoitukseen ja modernisointiin nykyaikaiseksi toimistotilaksi. Joukkovelkakirjalainan sijoittajina toimivat institutionaaliset sijoittajat mukaan luettuna Taaleri Varainhoidon tietyt sijoitusratkaisut. Liikkeeseenlaskun pääjärjestäjä oli Danske Bank A/S.

”Olemme ylpeitä päästessämme omalta osaltamme rahoittamaan Suomen ehkä tunnetuimman toimistorakennuksen modernisointia ja samalla Keilaniemen alueen kehittämistä Suomen arvostetuimpana pääkonttorikeskittymänä”, sanoo Taaleri Varainhoidon tuote- ja palvelukehityksestä vastaava johtaja Heikki Nystedt.

”Liikkeeseen laskettu joukkovelkakirjalaina on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Muissa Pohjoismaissa kiinteistökehitysprojektien rahoittaminen vakuudellisilla joukkovelkakirjalainoilla on jo vakiintunut käytäntö. Tämä mahdollistaa projektien erillisrahoittamisen varhaisemmassa vaiheessa ja tavanomaista pankkirahoitusta joustavammin ehdoin, mikä tehostaa kiinteistökehittäjän pääoman kiertoa ja nostaa oman pääoman tuottoa. Uskomme joukkovelkakirjan sijoittajien keskuudessa saaman hyvän vastaanoton olevan lähtölaukaus projektirahoituksen arvopaperistamiselle myös Suomessa”, toteaa Taaleri Kapitaalin toimitusjohtaja Vesa Heikkilä.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Vesa Heikkilä, Toimitusjohtaja, Taaleri Kapitaali Oy, 050 355 4541, vesa.heikkila@taaleri.com

 

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy-konserni sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja ja Ficolo Oy, joka kehittää datakeskuksia.

Taalerilla oli joulukuun 2017 lopussa hallinnoitavia varoja 5,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 4 400. Taaleri Oyj:llä on noin 3 900 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi
www.inderes.fi

Taaleri Twitterissä

 Sophie Jolly, viestintäjohtaja, sophie.jolly@taaleri.com, puh. 040 828 7317

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Vakuutusosakeyhtiö Garantia laajentaa vuokratakaustoimintaan yritysostolla
Seuraava
Taaleri Oyj - Johdon liiketoimet