11.09.2019

TAALERI OYJ                       LEHDISTÖTIEDOTE           11.9.2019              KLO 16:00

Taaleri SolarWind II –rahaston toinen investointi – Norjaan nousee 34 MW:n tuulipuisto

Taaleri SolarWind II -rahasto on ostanut Haramin tuulipuiston, joka sijaitsee norjalaisessa Møre og Romsdalin läänissä noin 20 km Ålesundista pohjoiseen. Tuulipuiston rakennustyöt aloitetaan syyskuun aikana.

Hanke koostuu kahdeksasta Vestasin toimittamasta 4,2 megawatin tuulivoimalasta, joiden kokonaiskapasiteetti on 34 megawattia ja vuotuinen sähköntuotanto noin 112 gigawattituntia. Tuulipuisto tuottaa sähköä noin 7 000 kotitaloudelle ja sähköntuotannon vuotuinen hiilidioksidikompensaatio on noin 14 000 tonnia.

Hankkeen on kehittänyt Zephyr, joka jatkaa projektin rakennuttajakonsulttina sekä käytönvalvojana sen tuotantovaiheessa. Taaleri Energian tekniset asiantuntijat vastaavat tuulipuiston tuotannon seurannasta ja analysoinnista. Vestas vastaa tuulivoimaloiden kunnossapidosta 27-vuotisen sopimuksen mukaisesti. Tuulipuiston odotetaan olevan tuotannossa vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Taaleri SolarWind II -rahaston toiseen sijoitukseen. Tätä investointia Norjan tuulivoimaan tukee erityisesti markkinaehtoisten sähkösopimusten saatavuus yhdellä maailman likvideimmistä sähkömarkkinoista. Lisäksi investointi on näyttö vahvasta suhdeverkostostamme hankekehittäjiin, teknisestä osaamisestamme sekä kyvystämme sijoittaa tehokkaasti hallinnoimamme rahaston pääomia”, kertoo Taaleri Energian toimitusjohtaja Kai Rintala.

Tietoa SolarWind II –rahastosta
Taaleri SolarWind II -rahasto sijoittaa teollisen kokoluokan tuulivoiman ja aurinkoenergian tuotantolaitoksiin. Sijoitukset hajautetaan pääasiassa rakennusvalmiisiin hankkeisiin Euroopassa (n. 80 %) ja Yhdysvalloissa (n. 20 %). Taaleri SolarWind II tulee rahoittamaan noin 850 MW uusiutuvan energian tuotantokapasiteettia, mikä syrjäyttää vuosittain yli miljoona tonnia hiilidioksidipäästöjä tuotantolaitosten yli 25-vuotisen elinkaaren aikana.

Ensimmäisellä varainhankintakierroksellaan rahaston sijoittajia olivat mm. Euroopan investointipankki, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Taaleri Oyj, Taaleri Energian tiimi sekä laaja joukko eläkerahastoja, säätiöitä ja perheyhtiöitä.

Tietoa Taaleri Energiasta
Taaleri Energia on suomalainen uusiutuvan energian hankekehittäjä ja rahastonhoitaja. Yhtiöllä on yksi Euroopan suurimmista tuuli- ja aurinkoenergiaan keskittyvistä sijoitustiimeistä. Taaleri Energia hallinnoi 1,1 GW:n tuuli- ja aurinkosähköportfoliota ja on Suomen tuulivoimamarkkinoiden suurin omistava ja operoiva pääomasijoittaja. Yhtiö hallinnoi 110 tuulivoimalaa, jotka tuottavat noin yhden prosentin koko maan sähköstä. Taaleri Energia on osa Taaleri-konsernia. www.taalerienergia.com

Tietoa Zephyristä
Vuonna 2006 perustettu Zephyr on yksi Norjan johtavista tuulivoimakehittäjistä.  Yhtiö vastaa hankkeiden kehityksestä, rakentamisesta ja käytönvalvonnasta. Zephyr on rakentanut noin 300 MW tuulivoimakapasiteettia ja sen hankekehityssalkku on kooltaan non 450 MW. Zephyrin omistavat energiayhtiöt Østfold Energi (50 %), Vardar (25 %) ja Glitre Energi (25 %). http://www.zephyr.no

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja antavat:

Kai Rintala, toimitusjohtaja, Taaleri Energia, 040 162 5711, kai.rintala@taaleri.com
Erkki Kunnari, johtaja - operaatiot, Taaleri Energia, 040 809 6840, erkki.kunnari@taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Lisäksi konserni tekee sijoituksia omasta taseestaan. 

Taalerilla oli kesäkuun 2019 lopussa hallinnoitavia varoja 6,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 5 300. Taaleri Oyj:llä on noin 4 300 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.taalerivarainhoito.com
www.taalerienergia.com
www.taalerikapitaali.com
www.garantia.fi
www.fellowfinance.fi

Taaleri Twitterissä

 sophie jolly, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, puh. 040 828 7317, sophie.jolly@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri Oyj - Johdon liiketoimet - Oy Hermitage Ab
Seuraava
Taalerin osakkeenomistajien nimitystoimikunnan kokoonpano