17.07.2019

TAALERI OYJ                                 LEHDISTÖTIEDOTE                   17.7.2019          KLO 10:00

Taaleri SolarWind II -rahaston ensimmäinen investointi – Pyhäjoelle nousee 91 MW:n tuulipuisto

Taaleri SolarWind II -rahasto sijoittaa Oltavan tuulipuistoon, joka sijaitsee Pyhäjoella, noin 100 km Oulusta etelään.

Rakennusvaiheeseen edennyt tuulipuisto koostuu 19 Nordexin toimittamasta 4,8 megawatin turbiinista, hankkeen kokonaiskapasiteetin ollessa 91 megawattia. Puiston vuotuinen sähköntuotanto on noin 290 gigawattituntia, joka vastaa noin 35 000 kotitalouden sähkönkulutusta. Sähköntuotannon vuotuinen hiilidioksidikompensaatio on noin 88 000 tonnia.

Taaleri Energia vastaa tuulipuiston rakennuttamisesta ja tuotantovaiheessa sen käytönvalvonnasta. Tuulipuisto on tuotannossa vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. Nordex huolehtii turbiinien toimituksesta ja ylläpidosta 25-vuotisen sopimuksen mukaisesti. Eltel Networks vastaa hankkeen infrarakentamisesta ja Hamburg Commercial Bank sijoituksen velkarahoituksesta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Taaleri SolarWind II -rahaston ensimmäiseen sijoitukseen. Kyseessä on täysin markkinaehtoinen tuulivoimainvestointi, joka täyttää rahaston sijoituksille asetetut reunaehdot. Investointi on samalla selkeä näyttö omasta osaamisestamme niin hankekehityksen, rakennuttamisen sekä teknisen ja kaupallisen projektinhallinnan osalta”, kertoo Taaleri Energian toimitusjohtaja Kai Rintala.

Hankkeessa on mukana kanssasijoittajina Taaleri SolarWind II -rahaston sijoittajia.

Tietoa Taaleri Energiasta

Taaleri Energia on suomalainen tuulivoimaan ja aurinkoenergiaan keskittyvä hankekehittäjä ja rahastonhoitaja. Yhtiöllä on yksi Euroopan suurimmista tuuli- ja aurinkoenergiaan keskittyvistä sijoitustiimeistä. Taaleri Energia kehittää, investoi ja hallinnoi teollisen mittakaavan tuulivoima- ja aurinkoenergiahankkeita pääasiassa Euroopassa ja Yhdysvalloissa, ja hallinnoi 1,1 GW:n tuuli- ja aurinkosähköportfoliota. Taaleri Energia on Suomen tuulivoimamarkkinoiden suurin omistava ja operoiva pääomasijoittaja. Yhtiö hallinnoi 110 tuulivoimalaa, jotka tuottavat noin yhden prosentin koko maan sähköstä.

Taaleri Energia on osa Taaleri-konsernia, joka on listattu Nasdaq Helsingin pörssissä.

www.taalerienergia.com

Lisätietoja antavat:

Kai Rintala, toimitusjohtaja, Taaleri Energia, 040 162 5711, kai.rintala@taaleri.com
Erkki Kunnari, johtaja - operaatiot, Taaleri Energia 040 809 6840, erkki.kunnari@taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Lisäksi konserni tekee sijoituksia omasta taseestaan. 

Taalerilla oli 2018 lopussa hallinnoitavia varoja 5,7 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 5 400. Taaleri Oyj:llä on noin 4 100 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

 Sophie Jolly, viestintäjohtaja, sophie.jolly@taaleri.com, puh. 040 828 7317

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri Energian uusiutuvan energian rahastolle vahva aloitus – Taaleri SolarWind II – rahasto on kerännyt 220 milj. euroa ensimmäisellä varainhankintakierroksellaan
Seuraava
Kutsu: Taaleri julkistaa 2019 Puolivuosikatsauksensa 15.8.2019