10.10.2017

Helsinki, 2017-10-10 07:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

TAALERI OYJ                                 LEHDISTÖTIEDOTE                     10.10.2017

Taaleri rahoittamaan Saksan suurinta geotermistä sähköntuotantolaitosta 

Finanssitalo Taaleri lähtee rahoittamaan Saksan suurinta geotermistä energiaa hyödyntävää sähköntuotannon hanketta. Münchenin eteläpuolelle Ickingin kuntaan suunnitellulla hankkeella on porauslupa ja poraukset voidaan aloittaa.

”Taalerilla tämä hanke on osa laajempaa strategista kokonaisuutta. Olemme panostaneet yhdessä asiakkaidemme kanssa uusiutuvaan energiaan jo usean vuoden ajan, ensin kotimaassa ja nyt myös kansainvälisesti. Geoterminen energia on uusi ja kiinnostava aluevaltaus, johon olemme hakeneet osaavat kumppanit”, Taalerin varatoimitusjohtaja Karri Haaparinne sanoo.

Hankkeen on kehittänyt paikallinen Erdwärme Bayern. Taaleri tulee vastaamaan rakennusvaiheen oman pääoman ehtoisesta rahoituksesta yhdessä asiakkaidensa kanssa. Projektikehittäjä Erdwärme Bayern jää hankkeeseen vähemmistöomistajaksi.

Hankkeen kokonaisarvo on noin 160 miljoonaa euroa ja se tulee olemaan kapasiteetiltaan suurin Saksaan tähän mennessä tehty geotermistä energiaa hyödyntävä voimalaitos. Hanke koostuu viidestä porattavasta kaivosta ja näiden päälle rakennettavasta voimalaitoksesta.

”Energialiiketoimintamme hankkeissa suomalainen pääoma hyödyttää kansainvälistä uusiutuvan energian rakentamista ja työskentelee siten myös ilmaston hyväksi. Samalla suomalaisen pääoman työskentelystä näissä hankkeissa saadaan myös kilpailukykyinen tuotto sijoittajille”, Haaparinne kertoo.

Valmistuttuaan arviolta vuonna 2020 laitos pumppaa 150-asteista vettä neljän kilometrin syvyydestä hyödyntäen lämpöenergiaa sähköntuotannossa. Tavoitteiden mukainen sähköntuotantokapasiteetti on 30 MW, mikä vastaa noin 50 000 kotitalouden sähkönkulutusta.

”Meillä on vahva osaaminen geotermisistä hankkeista. Saksan maaperä on ihanteellinen syväporausta ajatellen. Alueella on tehty jo onnistuneita toteutuksia. Hanke ei vaadi mittavia maanpäällisiä rakenteita, vaikka kairaaminen kilometrien syvyyksiin onkin vaativa hanke”, Erdwärme Bayernin toimitusjohtaja Markus Wiendieck toteaa.

Geoterminen energia on uusiutuva sekä hiilivapaa energian lähde. Maan syvyyksissä oleva vesi lämpenee maaperän lämmöstä ja kun pumpatusta vedestä on lämpöenergia hyödynnetty, vesi lasketaan takaisin maan alle uudestaan lämpenemään. Hankkeeseen käytettävä maapinta-ala on energiatuotannon määrään verraten pieni.

Geotermisen energian tuotantolaitoksia on Saksassa useita satoja, joista suurin osa tuottaa lämpöä. Saksan valtio tukee geotermistä sähköntuotantoa pitkällä tuotantotuella, jonka suuruus on tällä hetkellä 252 euroa/MWh 20 vuodeksi. Saksassa ja etenkin Baijerin alueella on monin paikoin hyvin otolliset olosuhteet geotermisen energian tuotannolle; maaperä on pehmeää kalkkikiveä ja kyseisillä alueilla kuuma vesi on valmiina luonnon muovaamissa altaissa noin 3-5 kilometrin syvyydessä.

Taaleri hyödyntää investoinnissa kanssasijoittamisen mallia, jossa Taaleri sijoittaa pääoman yhdessä asiakkaidensa kanssa. Pääoman kerääminen tapahtui jo keväällä, joten hankkeen investoinnit käynnistetään saman tien.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Karri Haaparinne, varatoimitusjohtaja, puh. 040 519 0441, karri.haaparinne@taaleri.com

MarkoBackström, lakimies, pääomarahastot, puh. 045 133 8666, marko.backstrom@taaleri.com
 

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, sekä Inderes Oy, joka tuottaa analyysejä ja markkinainformaatiota sijoittajille.

Taalerilla oli kesäkuun 2017 lopussa hallinnoitavia varoja 5,3 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 4 300. Taaleri Oyj:llä on yli 3 200 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi
www.inderes.fi
Taaleri Twitterissä

Erdwärme Bayern GmbH & Co KG

Edwärme Bayern on müncheniläinen geotermiseen energiaan keskittynyt kehitysyhtiö. Yhtiö on kehittänyt neljää geotermisen sähköntuotannon hanketta, joista ensimmäistä porataan yhteistyössä Italialaisen Enel Green Power kanssa. Taalerin kanssa toteutettava Höhenrainin hanke on yhtiön toinen porausvaiheeseen siirtyvä projekti, jonka lisäksi sillä on kaksi vielä kehitysvaiheessa olevaa hanketta. 

         Taneli Hassinen, Viestintäjohtaja, puh. 358 40 5043321, taneli.hassinen@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri ja Vincit auttavat yhdessä koodareita työuran alkuun
Seuraava
Taaleri nostaa koko vuoden tulosennustettaan