10.06.2016

Helsinki, 2016-06-10 09:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Taaleri-finanssikonserni perustaa uuden energiayhtiön, Taaleri Energia Oy:n, ja laajentaa toimintaansa energiasektorilla merkittävästi. Energialiiketoiminnasta muodostetaan Taalerille oma liiketoiminta-alue varainhoidon ja rahoituksen rinnalle. Taaleri tavoittelee energiaan sitoutuvien hallinnoitavien varojen kasvattamista runsaaseen 1,5 miljardiin euroon kolmessa vuodessa.

”Haluamme olla mukana energia-alan murroksessa, joka jakaa markkinoita uudelleen. Fossiilista energiatuotantoa ajetaan alas poliittisin päätöksin, mikä ohjaa pääomien liikkeitä toimialalla niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Energia on liiketoiminnallemme luonteva laajentumisalue, jossa meillä on vahva oma osaaminen,” Taaleri Oyj:n toimitusjohtaja Juhani Elomaa sanoo.  

”Pääomarahastomme ovat jo nyt ainutlaatuinen mahdollisuus asiakkaillemme omistaa suomalaista liiketoimintaa, jatkossa yhä enemmän siis myös energiasektoria. Energiasektori on ollut pääosin suurien energiayhtiöiden omistamaa, mutta uudenkaltainen omistusmalli, jossa jopa yksityishenkilöt pääsevät omistamaan teollisen mittaluokan investointeja, muokkaa varmasti koko markkinaa.”

Taaleri on rakennuttanut uusiutuvaa energiaa Suomeen yli 600 miljoonalla eurolla kahden tuulivoimarahaston sekä Biotehdas-rahaston kautta. Juuri avattuun kolmanteen tuulivoimarahastoon kerätään parhaillaan noin 200 miljoonan euron kapasiteettia tuulivoimalainvestointeihin.

Taalerin laajentumisen energiatoimialalle arvioidaan kasvattavan Taalerin pääomarahastojen hallinnoimia varoja nykyisten ohjelmien lisäksi noin 800 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana. Pääomat sitoutuvat pääosin rahastojen kautta tehtäviin uusiin investointeihin. Myös yritysjärjestelyt kotimaassa ja kansainvälisesti ovat mahdollisia.

”Olemme Suomen toiseksi suurin tuulivoiman rakennuttaja jo nykyisillä investoinneilla. Syksyllä muodostettava Taaleri Energia tulee kanavoimaan suomalaisten omistusta uusiutuvaan energiaan, kuten tuuli- ja aurinkovoimaan, mutta myös jo olemassa oleviin energialähteisiin ja -verkkoihin. Energia-liiketoiminta-alue liittyy osaltaan myös Taalerin kansainvälistymistavoitteeseen.”

Taaleri Energiassa tulee alkuvaiheessa työskentelemään noin 20 henkilöä, joista valtaosa on jo Taalerin palveluksessa. Kesän aikana tehdään vielä useita avainhenkilörekrytointeja. Taaleri-konserni raportoi uuden segmenttijaon mukaisesti 1.7.2016 alkaen.

Taneli Hassinen
Viestintäjohtaja
Taaleri Oyj
Puh. 040 504 3321
taneli.hassinen@taaleri.com

Lisätietoja:

Juhani Elomaa, toimitusjohtaja, puh. 040 778 9020, juhani.elomaa@taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssitalo, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri tarjoaa varainhoito- ja rahoituspalveluita institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taaleri-konserni koostuu nykyisellään emoyhtiö Taaleri Oyj:stä sekä neljästä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Sijoitus Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiö Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja. Konsernissa on yli 180 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa.

Taalerilla oli vuoden 2015 lopussa hallinnoitavia varoja 3,9 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 500. Taaleri Oyj:llä on yli 2 400 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

 Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: 

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

 

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Martti Purhonen Garantian myynnistä ja asiakasrahoituksesta vastaavaksi johtajaksi
Seuraava
Taalerin pääomarahasto investoi uusiin tuulivoimaloihin