14.02.2019

 

 

 

TAALERI OYJ                                 PÖRSSITIEDOTE                          14.2.2019     KLO 08:41

Taaleri Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Robin Lindahl - Juhani Elomaa ehdolla Taalerin hallitukseen

Taalerin hallitus on tänään nimittänyt KTM Robin Lindahlin, 54, yhtiön toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa Taalerilla viimeistään 1.8.2019. Lindahl siirtyy Taaleriin Normet-konsernista, jonka toimitusjohtajana hän on toiminut vuodesta 2016.

Vuosina 2011 – 2016 Lindahl toimi Outotecissä Metallit, Energia ja Vesi – divisioonasta vastaavana johtajana. Sitä ennen vuosina 1993 – 2011 hän on toiminut erilaisissa johtotehtävissä Nokiassa, muun muassa myyntijohtajana vastaten globaalisti myynnistä operaattoriasiakkaille, Nokian Markkinat -yksikön talousjohtajana ja Nokia Networksin Radioverkkojen globaalista myynnistä vastaavana johtajana. Hän on toiminut myös treasury- ja riskienhallintatehtävissä sekä Nokiassa että pankkialalla. Lisäksi Lindahl on ollut Norvestia-sijoitusyhtiön hallituksen jäsen vuosina 2005 – 2015 ja Nokia Siemens Networksin hallituksen jäsen vuosina 2010 – 2011.

Juhani Elomaa lopettaa Taalerin toimitusjohtajana viimeistään 1.8.2019. Elomaa oli perustamassa silloista Taaleritehdasta vuonna 2007 ja on toiminut yrityksen toimitusjohtajana siitä lähtien.

Taalerin hallituksen Nimitysvaliokunta ehdottaa 20.3.2019 pidettävälle yhtiökokoukselle, että Juhani Elomaa valitaan Taalerin hallituksen jäseneksi.

”Robin Lindahl on hankkinut monipuolista johtamiskokemusta useasta eri tehtävästä uransa aikana. Hän on johtanut riskienhallintaa, taloushallintoa, myyntiä ja markkinointia sekä liiketoimintoja eri teollisuudenaloilla. Olen vakuuttunut siitä, että hänen johdollaan Taalerin hyvä kehitys tulee jatkumaan", sanoo Peter Fagernäs, Taalerin hallituksen puheenjohtaja.

"Taalerin liiketoiminta on kehittymässä hyvin ja olemme siirtymässä seuraavaan kasvuvaiheeseen, joten ajankohta tuntuu luontevalta. En ole jättämässä Taaleria, vaan olen mukana kehittämässä yritystä jatkossakin - ainoastaan hieman eri roolissa.” sanoo Juhani Elomaa.

"Taalerin kehitystä tukevat sen liiketoimintaan vaikuttavat globaalit megatrendit. Uskon Taalerilla olevan paljon mahdollisuuksia kehittää liiketoimintojaan ja samalla hakea uutta kasvuvaihetta, jota tukee Taalerin vahva asiantuntemus sen kaikissa liiketoimintasegmenteissä.”, sanoo Robin Lindahl.

Taaleri Oyj

Hallitus

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Peter Fagernäs, Taaleri Oyj, puh. 050 523 5831,

 

 

 

 

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Lisäksi konserni tekee sijoituksia omasta taseestaan.

Taalerilla oli 2018 lopussa hallinnoitavia varoja 5,7 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 5 400. Taaleri Oyj:llä on noin 4 100 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

 

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

 

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

 

Taaleri Twitterissä

 

 

 

 

 

 

 

 Sophie Jolly, viestintäjohtaja, sophie.jolly@taaleri.com, puh. 040 828 7317

Liite

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri Oyj: Yhtiökokouksen koolle kutsuminen, ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle 2019 ja yhtiökokouskutsu
Seuraava
Taaleri Oyj:n tilinpäätös ja toimintakertomus 2018 on julkaistu