09.05.2018

Taaleri kirjaa noin 2,5 miljoonan euron tappion Saksassa sijaitsevasta geotermisestä hankkeesta

TAALERI OYJ                                 PÖRSSITIEDOTE                          9.5.2018

Taaleri kirjaa noin 2,5 miljoonan euron tappion Saksassa sijaitsevasta geotermisestä hankkeesta

Taaleri-konserniin kuuluva Taaleri Sijoitus Oy hankki 12.3.2018 Erdwärme Oberland GmbH:n osake-enemmistön (86,42 % osakkeista ja äänistä) italialaiselta Enel-energiayhtiöltä. Taaleri Sijoitus Oy:n tarkoituksena on investoida Saksassa Baijerin osavaltiossa sijaitseviin geotermistä energiaa tuotannossaan hyödyntäviin sähkö- ja kaukolämpöhankkeisiin, joista yksi on Erdwärme Oberland GmbH:n hallinnassa.

Suoritettujen testien perusteella geotermisen energiahankkeen ensimmäisen tuotantokaivon testit ovat valitettavasti osoittaneet, että kyseinen hanke ei ole kaupallisesti kehityskelpoinen ja Taaleri Sijoitus Oy kirjaa hankkeesta noin 2,5 miljoonan euron tappion, joka näkyy Taaleri-konsernin vuoden 2018 puolivuosituloksessa. Kyseessä oleva hanke ei aiheuta tappioita Taaleri Georahasto I:een eikä Taaleri Geoenergia kanssasijoitukseen sijoittaneille asiakkaille.

Taalerin pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet säilyvät ennallaan.

Taaleri
Viestintä

Lisätietoja:

Juhani Elomaa, Toimitusjohtaja, Taaleri Oyj, 040 778 9020, juhani.elomaa@taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy-konserni sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja ja Ficolo Oy, joka kehittää datakeskuksia.

Taalerilla oli joulukuun 2017 lopussa hallinnoitavia varoja 5,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 4 400. Taaleri Oyj:llä on noin 3 900 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi
www.inderes.fi

Taaleri Twitterissä

 

 Sophie Jolly, viestintäjohtaja, sophie.jolly@taaleri.com, puh. 040 828 7317


« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri ostaa Suomen ensimmäisen robovarainhoitajan Evervest Oy:n
Seuraava
Vakuutusosakeyhtiö Garantia laajentaa vuokratakaustoimintaan yritysostolla