30.06.2017

Helsinki, 2017-06-30 08:42 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

TAALERI OYJ                                 PÖRSSITIEDOTE                          30.6.2017 

JELD-WEN ostaa Mattiovi Oy:n Taalerilta

JELD-WEN Holding, Inc. (NYSE: JELD) ja Taaleri Oyj (HEL: TAALA) ovat sopineet omistusjärjestelystä, jossa Mattiovi Oy:n koko osakekanta siirtyi JELD-WEN Suomi Oy:n omistukseen. Mattiovi Oy oli Taalerin kanssasijoituskohde ja sen omistivat Taalerin asiakkaat pääomarahasto Taaleri Ovitehdas Ky:n kautta 60 %, Taaleri Sijoitus 20 % ja Mattiovi Oy:n johto 20 %.

Taaleri kirjaa kaupasta kesäkuulle noin kolmen miljoonan euron tuoton, joka muodostuu Taaleri Pääomarahastot Oy:n tuottopalkkiosta, Taaleri Sijoitus Oy:n omistuksen myyntivoitosta ja Taaleri Kapitaali Oy:n transaktiopalkkiosta. Kaupasta syntyvä tuotto vahvistaa Taaleri Oyj:n 20.6.2017 julkaistua ensimmäisen vuosipuoliskon tulosta koskevaa päivitettyä tulosohjausta.

Taaleri osti lokakuussa 2013 Mattiovi Oy:n Panostajalta ja joulukuussa 2013 hankki liiketoimintakaupalla Fenestran sisäoviliiketoiminnat. Yhdistelmästä muodostui Suomen johtava sisäoviyhtiö, jolla on tehtaat Alavudella, Laitilassa ja Posiolla.

”Mattiovi Oy on käynyt läpi toimitusjohtaja Tapani Harjusen johdolla 3,5 vuoden omistusaikanamme onnistuneen käänteen alansa kannattavimmaksi yritykseksi. Haluan kiittää Tapania ja yhtiön henkilöstöä tästä työstä. Sijoituksena Mattiovi Oy oli meille menestys. Saavutamme asiakkaidemme tuottotavoitteen ja esimerkki osoittaa kanssasijoittamisen konseptimme vahvuuden”, Mattiovi Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Taaleri Pääomarahastot Oy:n sijoitusjohtaja Tero Luoma kommentoi.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Tero Luoma, Sijoitusjohtaja, Taaleri Pääomarahastot Oy, puh. 050 344 9993, tero.luoma@taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, sekä Inderes Oy, joka tuottaa analyysejä ja markkinainformaatiota sijoittajille. 

Taalerilla oli joulukuun 2016 lopussa hallinnoitavia varoja 4,8 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 900. Taaleri Oyj:llä on yli 2 800 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

 

         Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, puh. 040 504 3321, taneli.hassinen@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Naps Solarille uusia omistajia ja jälleenmyyjiä
Seuraava
Taalerin osakkuusyhtiö Fellow Finance avasi yrityksille uuden pääomakanavan