18.09.2019

TAALERI OYJ                                 LEHDISTÖTIEDOTE                     18.9.2019

Garantian takaamien ryhmäjoukkovelkakirjalainojen sarja jatkuu 40 miljoonan euron liikkeeseenlaskulla

Kolme suomalaisyritystä laskee liikkeeseen Garantian takaaman 40 miljoonan euron viisivuotisen ryhmäjoukkovelkakirjalainan. Laina hinnoiteltiin markkinoilla tänään 18.9.2019 ja se lasketaan liikkeeseen 25.9.2019. Lainan kiinteäksi kuponkikoroksi muodostui 0,75 prosenttia ja emissiokurssi on 99,673 prosenttia.

Emission liikkeeseenlaskijoina toimivat Aspo Oyj, Sarlin Group Oy Ab ja Veho Oy Ab. Yritysten lainaosuudet vaihtelevat viiden ja kahdenkymmenen miljoonan euron välillä. Kyseessä on neljäs Vakuutusosakeyhtiö Garantian takaama keskisuurten yritysten ryhmäjoukkovelkakirjalaina. Aikaisemmat laskettiin liikkeeseen vuosina 2013, 2014 ja 2018.

Garantian vahva luottoluokitus sekä kyky koota pienempiä rahoitustarpeita yhteen mahdollistavat taatun ryhmäjoukkovelkakirjalainan. Se tarjoaa kustannustehokkaan pääsyn pääomamarkkinoille myös keskisuurille suomalaisyrityksille. Velkasijoittajille se tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa kotimaisten yritysten toimintaan uudessa muodossa ja kokoluokassa. Garantialla on kansainvälisen luottoluokittajan Standard & Poor'sin luottoluokitus A-.

”Konsultatiivinen kokonaispalvelumme takaa asiakasyrityksillemme vaivattoman JVK-lainaprosessin. Suotuisan markkinatilanteen ja Garantian luottoluokituksen johdosta myös lainan hinnoittelu oli kilpailukykyinen”, kertoo Garantian yritysmyynnistä ja asiakasrahoituksesta vastaava johtaja Martti Purhonen.

Garantia takaa koko emission kuponkikorkojen ja velkapääoman takaisinmaksun lainaehtojen mukaisesti. Laina myytiin institutionaalisille ja muille ammattimaisille sijoittajille.

Lainan pääjärjestäjänä toimi Danske Bank A/S.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Titta Elomaa, puh. 050 552 8666, titta.elomaa@garantia.fi
Johtaja, yritysmyynti ja asiakasrahoitus, Martti Purhonen, puh. 045 616 1551, martti.purhonen@garantia.fi

Garantia lyhyesti
Garantia on vuonna 1993 perustettu takausvakuutuksiin erikoistunut yksityinen vahinkovakuutusyhtiö, joka kuuluu Taaleri konserniin. Garantia tarjoaa yrityksille lainatakauksia, kaupallisia takauksia ja jäännösarvotakauksia sekä kuluttajille yhteistyökumppaneiden kautta asuntolainojen takauksia. Lisäksi Garantia tarjoaa sijoitus- ja vuokratakauksia. Garantian vakuutusmaksutulo vuonna 2018 oli 17,4 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 9,2 miljoonaa euroa. Kesäkuun 2019 lopussa takausvakuutuskanta oli 1,65 miljardia euroa. Garantian toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Lisäksi konserni tekee sijoituksia omasta taseestaan. Taalerilla oli kesäkuun 2019 lopussa hallinnoitavia varoja 6,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 5 300. Taaleri Oyj:llä on noin 4 300 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.taalerivarainhoito.com
www.taalerienergia.com
www.taalerikapitaali.com
www.garantia.fi
www.fellowfinance.fi

Taaleri Twitterissä

Sophie Jolly, Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, puh. 040 828 7317, sophie.jolly@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Työvaateyritys TouchPoint kansainvälistyy ja laajentaa toimintaansa Yhdysvaltoihin
Seuraava
Taaleri järjestäjänä Suomen ensimmäisessä vihreässä korkean tuoton joukkolainassa