22.06.2015

Helsinki, 2015-06-22 08:13 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

Taaleritehtaan omistaman Vakuutusosakeyhtiö Garantian luottoluokitus säilyy ennallaan. Standard & Poor's (S&P) vahvisti 19.6.2015 Vakuutusosakeyhtiö Garantian luottoluokituksen ennallaan A- ja poisti samalla yhtiön luottoluokituksen tarkkailusta. Garantian luottoluokitus asetettiin tarkkailuun 19.12.2014 Taaleritehdas Oyj:n ilmoitettua ostavansa yhtiön. Luokituksen näkymät ovat negatiiviset omistusmuutoksen seurauksena.

Garantian luokitus perustuu S&P:n arvioon yhtiön itsenäisestä luottoprofiilista (stand-alone credit profile). Arviossaan luottoluokittaja korostaa Garantian itsenäistä asemaa suhteessa Taaleritehtaaseen, vahvaa vakavaraisuutta ja tuloksentekokykyä sekä yhtiön kykyä säilyttää asemansa takausvakuutusten myöntäjänä Suomessa.

Lisätietoja:

Vesa Aho
toimitusjohtaja
Vakuutusosakeyhtiö Garantia
Puh. 020 7479 828
vesa.aho@garantia.fi

 

Taaleritehdas lyhyesti

Taaleritehdas on finanssiryhmä, joka on listattu First North Finland- markkinapaikalle NASDAQ OMX:n ylläpitämään Helsingin pörssiin. Taaleritehdas tarjoaa sijoitus, -rahoitus- ja vakuutuspalveluita institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taaleritehtaalla on lisäksi omaa sijoitustoimintaa. Taaleritehdas-konserni koostuu emoyhtiö Taaleritehdas Oyj:stä sekä viidestä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Vakuutusosakeyhtiö Garantiasta, Taaleritehtaan Varainhoito Oy:stä, Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy:stä sekä Taaleritehtaan sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Sijoitustehdas Oy:stä. Lisäksi Taaleritehtaalla on fyysistä kultaa tarjoava Kultataaleri Oy, yritysvakuutusten kilpailutusta tarjoava Vakuutusvahti Oy sekä vero- ja lainopillista neuvontaa tarjoava Taaleritehtaan Holvi Oy sekä osakkuusyhtiö Fellow Finance Oy, joka tarjoaa vertaislainapalveluja. Taaleritehdas on myös aloittanut varainhoitopalveluiden tarjonnan Turkissa. Ryhmässä on yli 180 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa. Taaleritehdas on yrittäjävetoinen kasvuyritys. Taaleritehtaalla on hoidettavia varoja 3,4 miljardia euroa ja asiakkaita 3000 joulukuun 2014 lopussa. Koko finanssiryhmän asiakasmäärä on suoraan ja välillisesti 27 900 asiakkuutta. Taaleritehtaan toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: www.taaleritehdas.fi
Taaleritehdas myös Twitterissä

 

         Vesa Aho, toimitusjohtaja, Vakuutusosakeyhtiö Garantia, puh. 020 7479 828
         Eeva-Kaisa Tarkkonen, viestintäpäällikkö, Taaleritehdas Oyj, puh. 046 8787666

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleritehtaalta Suomen ensimmäinen rahaston koon rajoittaminen ns. soft closing
Seuraava
Taaleritehdas mukaan rahoittamaan Helsinki Garden -hanketta