14.11.2016

Helsinki, 2016-11-14 13:21 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Taaleri ja FinnFleet ovat aloittaneet yhteistyön raakaöljyn ja öljytuotteiden sekä kuivarahdin aikarahtauksessa. Aikarahtauksessa maailmanmarkkinoilta hankitaan rahtikapasiteettia, jota kansainväliset välittäjät myyvät markkinahintaan sitä tarvitseville. Kapasiteetin hankinta kohdistuu nimettyihin aluksiin.

Aikarahtaus mahdollistaa tuottoisan sijoituskohteen, jota Taaleri tarjoaa asiakkailleen kanssasijoittamisen mallilla. Taalerin ja FinnFleetin yhteistyön tavoiteena on kerätä pääomia hajautettaviksi useampaan laivaan, mikä alentaa sijoitusten riskiä.

”Taaleri jatkaa kanssasijoittamisen mallia nyt sijoittamalla merenkulkuun. Taaleri Merenkulku Ky tarjoaa luontevan jatkon aiempiin projekteihin, kuten Rauman telakka. Tällaisten hankkeiden kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisuuden sijoittaa alalle, jolle on vaikea muutoin päästä”, Taalerin toimitusjohtaja Juhani Elomaa sanoo.

”Taalerin kautta tuleva pääoma vie meidät uusille aalloille globaalissa merenkulussa. Tulemme ylittämään yhteistyöllä Suomen virallisen kauppalaivaston koon lähes kolminkertaisesti puolet nuoremmalla aluskannalla seuraavan kahden vuoden aikana. Tavoitteemme yhteistyössä hankitun laivaston vetoisuudeksi on yli kaksi miljoonaa tonnia vuonna 2018”, FinnFleetin hallituksen puheenjohtaja Kari Luomakoski kertoo.

Taalerin kanssa FinnFleet on tänä syksynä saavuttanut jo neljänneksen tavoitteestaan. Viimeisimpien aikarahtausten jälkeen kapasiteetti on jo suurempi kuin Suomen kauppalaivaston nykyinen sailiöaluskapasiteetti.

FinnFleetin  kuudentoista aluksen tuottama liikevaihto oli vuonna 2015 yli 150 miljoonaa dollaria (lähes 140 miljoonaa euroa). Aluskannan kantavuus oli parhaimmillaan lähes 1,6 miljoonaa tonnia kuollutta painoa.  Vuonna 2015 yhtiön sijoitetun pääoman tuotto ylitti 200 prosenttia. Sijoitustoiminta tuotti noin 25 miljoonaa dollaria (noin 23 miljoonaa euroa).

FinnFleet operoi aluksiaan yhdessä yhteistyökumppaniensa, maailman johtavien varustamoiden tai operaattoreiden kanssa. Näiden yhteenlaskettu tonnisto käsittää yli 700 alusta edustaen lähes neljännestä maailman tankkerikapasiteetista.

”Taalerin kokemus vastaavista kanssasijoitusmalleista oli ratkaiseva tekijä hakiessamme suomalaista  kumppania. Taalerin toimintamalli sopii hyvin toimintatapaamme. Oma toimintamallimme mahdollistaa erinomaisen tuloksentekokyvyn, ulkoistamalla operatiiviset toiminnot Lontoossa ja Singaporessa toimiville yrityksille yhtiön oman henkilöstön keskittyessä markkina-analyyseihin, alusten rahtaamiseen, tulosseurantaan sekä sijoittajasuhteisiin”, kertoo johtaja Tuomas Siltala FinnFleetistä.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Kari Luomakoski,hallituksen puheenjohtaja, FinnFleet Maritime Oü

Puhelin: 040 151 2574 Email: kari.luomakoski@finnfleet.com

Juhani Elomaa, toimitusjohtaja, Taaleri Oyj,

Puhelin: 040 778 9020 Email: juhani.elomaa@taaleri.com

Tuomas Siltala, johtaja FinnFleet Tankers Oü

Puhelin: 050 560 3878 Email: tuomas.siltala@finnfleet.com

 

FinnFleet lyhyesti

FinnFleet Maritime Oü on suomalaistaustainen, Viroon rekisteröity merenkulun toimija ja aikarahtausoperaattori, joka keskittyy globaaleilla markkinoilla raakaöljyn ja öljytuotteiden sekä kuivarahdin kuljetuksiin. Yhtiö toimii Helsingissä, Lontoossa, Singaporessa ja Tallinnassa.

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssitalo, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy -konserni, Taaleri Sijoitus Oy -konserni, Taaleri Energia Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, sekä Inderes Oy, joka tuottaa osakeanalyysejä ja sijoitusinformaatiota.

Taalerilla oli kesäkuun 2016 lopussa hallinnoitavia varoja 4,2 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 600. Taaleri Oyj:llä on noin 2 600 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

 

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri rakennuttaa Steven Hollin suunnitteleman asuintalon Töölöön
Seuraava
SuoraTyö mukaan Taalerin ekosysteemiin